Serge de Boer

Verandering - van hard werken naar werken vanuit het hart!

Serge over gedrag

Ik pas sinds 2018 de aanpak van de Ladder toe en ik kan je vertellen: Het werkt! Met de drie eenvoudige stappen wordt duurzaam veranderen écht haalbaar. Veranderen is nog steeds heel lastig, maar het lúkt. Ik ben bij de Ladder uitgekomen na een lange zoektocht:

Mijn zoektocht naar verandering met duurzame impact ontstond uit een confrontatie met mezelf. Ik dacht dat ik wel wat discipline had, maar ik heb gemerkt dat op de lange termijn een niet-stimulerende omgeving het wint van mijn discipline. Ik heb met veel plezier ruim 100 trainingsdagen gevolgd en ik heb altijd goede voornemens gehad, maar daarna veel te weinig impact gemerkt. Dat vind ik confronterend.

Omdat ik nogal resultaatgericht ben, ben ik op zoek gegaan naar trainingsinhoud voor verandering die wél werkt. In die zoektocht ben ik zelf trainer en veranderaar geworden. Ik ben aan de slag gegaan met wetenschappelijk onderbouwde inzichten uit de veranderpsychologie, zoals Ben Tiggelaar die heeft verzameld in zijn boeken. Ik ben deze inzichten in mijn eigen leven gaan toepassen en ik ben ze gaan trainen en coachen aan anderen.
En … is het dé succesformule die altijd werkt? Ik zou zeggen: Het is een heel krachtige methode, waarmee organisaties, instellingen, teams en professionals meetbaar hun doelen behalen. Volgens mij hebben we goud in handen. Hiermee help ik organisaties graag om hun resultaten te verbeteren!

© 2023 Verandersupporters. All rights reserved

Website by: corTechs IT